„Kas keičia šokolado pavidalą?”

Mums kilo klausimas, kas keičia šokolado pavidalą? Ieškoti atsakymo į šį klausimą suskubome į ilgiausiai Lietuvoje veikiantį saldainių fabriką „Rūta“. Šiaulių lopšelio – darželio „Dainelė“ grupės „Voveraitė“ vaikai kartu su auklėtojomis edukacinėje veikloje ne tik skanavo, lygino skirtingų rūšių saldumynus, bet ir taikant STEAM ugdymo(si) metodą stebėjo, tyrinėjo ir eksperimentavo su šokoladu. Vaikai išsiaiškino, kad šokoladas veikiamas šilumos tampa skystas ir tąsus, ant jo įvairūs priedai prilimpa ir laikosi, o veikiamas šalčio – stingsta ir kietėja, dėl to ant vėsaus šokolado niekas nelimpa. Supratome, kad temperatūra keičia šokolado pavidalą, todėl nelaukdami, kol šokoladas atvės, vaikai iš šokolado, meduolių ir įvairių ingredientų suskubo kurti skanumynus.

Auklėtojos Jonita ir Neringa 

IMG_4768.jpg
6F9F67A1-25AF-4720-B453-6ACB1E44D15F.jpeg
C4C4847B-4B1C-4DA0-9C8A-69DB41B74800.jpeg
Skip to content